Βιογραφικό

Η Κατερίνα Λευθέρη συνεργάζεται θεραπευτικά με παιδιά και τις οικογένειές τους εδώ και 25 χρόνια.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Smith των ΗΠΑ το 1991 με πτυχίο στην ψυχολογία και τη γλωσσολογία με βαθμό άριστα.

Στη συνέχεια κέρδισε υποτροφία από το υπουργείο παιδείας των ΗΠΑ με στόχο την εκπαίδευση στην πρώιμη παρέμβαση παιδιών με διαταραχές λόγου και ομιλίας. Στα πλαίσια αυτής της υποτροφίας ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα των ΗΠΑ στις διαταραχές λόγου, από το οποίο πήρε πτυχίο Master of Sciences. Παράλληλα συμπλήρωσε την Άδεια Κλινικής Επάρκειας στην Λογοθεραπεία (Certificate of Clinical Competence).

Η μετεκπαίδευσή της περιλαμβάνει διάφορες επιστημονικές μεθόδους για τον Αυτισμό (όπως TEACCH, Makaton, Social Stories), τον τραυλισμό (Parent Child Interaction Program) την Ειδική Γλωσσική Διαταραχή και τις Φωνολογικές Διαταραχές (Phoneme Touch and Say).

Έχει εργασθεί ως ερευνήτρια στο Massachusetts General Hospital στη Βοστόνη των ΗΠΑ, και ως λογοπεδικός σε διάφορα πλαίσια.

Έχει διδάξει μαθήματα παθολογίας λόγου και ομιλίας στο Metropolitan College της Αθήνας και έχει συνεργασθεί σε πρόγραμμα του παιδαγωγικού Ινστιτούτου για την εκπαίδευση δασκάλων σε θέματα μαθησιακών δυσκολιών.

Τα τελευταία 20 χρόνια διευθύνει την επιστημονική εταιρίας εφαρμογής προγραμμάτων ειδικής αγωγής και θεραπειών σε παιδιά «Πράξις και Λόγος-Κατερίνα Λευθέρη» στον Πειραιά. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών, του Αμερικάνικου Συλλόγου Λογοθεραπευτών (ASHA), και της
Μόνιμης Ευρωπαϊκής Επιτροπής Λογοπεδικών και Λογοθεραπευτών (CPLOL).

Έχει συνεργασθεί επιστημονικά με το παιδοψυχιατρικό τμήμα του Τζανείου νοσοκομείου Πειραιά, έχει παρουσιάσει πολλές επιστημονικές μελέτες σε ελληνικά και παγκόσμια συνέδρια και έχει συμμετάσχει στην οργάνωση πανελληνίων συνεδρίων με θέματα σχετικά με μαθησιακές δυσκολίες, αυτισμό και διαταραχές λόγου και ομιλίας.